Ideální společník do sauny? Saunovací čepice!

Ideální společník do sauny? Saunovací čepice!

 

Je osvědčené, že pravidelné saunování zlepšuje imunitní systém. Existuje mnoho stylů, jak si dát v sauně do těla, mnohdy za použítí speciálních pomůcek. Pokud chcete vyzkoušet jen jednu z nich máme pro vás tajný tip! Saunovací čepici, se kterou si pobyt v sauně užijete ještě mnohem více než obvykle.

Setkali jste se už někdy v sauně s někým, kdo měl na hlavě saunovací čepici? Možná jste se chytali za hlavu a divili jste se, co je to za výstředního módního nadšence. Věřte tomu nebo ne, ale milovník módy to opravdu nebyl. Moc dobře věděl, co dělá.

Čím výše sedíte, tím vyšší teplo na vás působí

Sounování je dobré nepřehánět. Pečlivě rozvrhnout čas jednotlivých návštěv doporučujeme nejen začátečníkům, ale také zkušeným saunérům. Pokud na sobě začnete pociťovat nepříjemné signály, které vysílá termoregulační senzor ve naší hlavě, je lepší saunu raději opustit a předejít zbytečným komplikacím. Pokud ale budete mít na hlavě saunovací čepici, nemusíte se ničeho bát.

Důležité je však i to, kde právě sedíte. Je známo, že čím výše v sauně sedíte, tím vyšší teploty na vás a vaše tělo působí.

Saunovací čepice prodlouží pobyt v sauně až o několik minut

Tak jako v horkých letních dnech je kšiltovka nedílnou součástí každého pobytu venku, tak i v případě saunování je čepice je potřebným doplňkem, který chrání pokožku hlavy a vlasy před horkem a extrémním přehřátím. Díky čepici nebude hlava vysílat signály, které dokáží pobyt v sauně znepříjemnit. Nakonec i zjistíte, že pobyt v sauně s už tak teple vypadající čepicí není nepříjemný, jak to mohlo ze začátku vypadat. Pobyt v sauně si totiž prodloužíte až o několik minut.

Čepice jsou vyrobeny z přírodních materiálů

Saunovací čepice jsou vyrobeny z přírodního materiálu, díky kterému nedojde při přehřátí k puchýřkům či jiným úrazům. Vybírat si můžete hned z několika stylů, například elegantní kloboučky, neobvyklé čepice s rohy či jinými zajímavostmi a klasické čepice, které padnou úplně každému.

Na sortiment saunového textilu se podívejte zde.